donderdag 28 mei 2020

Tumult in NIS vanwege uit hal dragen twee open dozen met processen-verbaal

Na ophef werden dozen weer in de hal gezet en dichtgeplakt

Wakers vinden alles verdacht en twijfelen of dezelfde dozen weer in de hal geplaatst zijn


Waterkant.net bericht vanochtend, donderdag 28 mei 2020, dat in NIS  kort na middernacht tumult ontstaan nadat twee open dozen met processen-verbaal (pv's) plotseling buiten de hal werden gebracht in opdracht van districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust. 

Aanhangers en kopstukken van de diverse politieke partijen die daar waken dat er niet met de dozen en stemkits gerommeld wordt, kwamen massaal in opstand. Uiteindelijk gaf de Nerkust aan, dat hij de dozen met de pv’s niet in de hal wilde achterlaten. Naar zijn zeggen liet hij de dozen halen om te plaatsen in de kamer van een secretaresse.

Nadat er tumult ontstond liet Nerkust de dozen weer in de hal plaatsen en dichtplakken. De dozen zijn afgebakend. De aanwezigen vinden de handeling verdacht en twijfelen of dezelfde dozen weer in de hal geplaatst zijn. Naar hun zeggen werden de dozen zonder te melden weggebracht uit de hal.

VHP Assemblee-kandidate Reshma Mangre die ter plaatse is, is niet te spreken over het voorval. 'Wie kan ons nu garanderen dat de dozen misschien niet snel geruild zijn. Bovendien weten wij niet of er werkelijk alleen pv’s in de dozen zitten. Dat wordt beweerd maar wij hebben geen inzage.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten