donderdag 28 mei 2020

Nu ook een Covid-19 drive-thru in Rincon op Bonaire

Drive-thru vrijdag 29 mei achter bij de praktijk van huisarts Castro



Na Playa is Rincon nu aan de beurt voor een Covid-19 drive-thru. Bij de drive-thru worden mensen getest op het coronavirus terwijl ze in de auto zitten. De drive-thru wordt vrijdag van 15:00 – 18:00 uur gehouden, achter bij de praktijk van huisarts Castro, aan de Kaya E.B. Sint Jago in Rincon, aldus het Openbaar Lichaam Bonaire donderdag 28 mei 2020. 

De drive-thru is voor volwassenen en kinderen met klachten zoals lichte koorts en (kriebel)hoest. Iedereen die zich niet lekker voelt kan zich laten testen. In iedere auto kunnen twee personen worden getest. Bij de test wordt even een wattenstaafje in de keel en neus gedaan. De naam en andere gegevens van de personen worden genoteerd. Ze krijgen te horen wanneer het resultaat van de test bekend is.

Om mee te doen aan de Covid-19 drive-thru kunnen mensen tijdens kantooruren een afspraak maken via het nummer 715 8966. Mensen kunnen ook op de dag zelf zonder afspraak naar de drive-thru komen. Dat kan dan vrijdag tot 17:00 uur achter bij de praktijk van dokter Castro.

Tot nu toe zijn er 306 mensen op Bonaire getest. In totaal zijn er tot nu toe twee mensen bij wie het coronavirus is aangetroffen. Deze mensen zijn beter geworden.

Bij de drive-thru in Playa in april en begin mei zijn in totaal 210 personen getest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten