zondag 31 mei 2020

SNOOP! Suriname - Suriname News On One Page

Online vanaf 1 juni 2020 online 


SNOOP! Suriname brengt met ingang van 1 juni 2020 op zelfstandige wijze geheel (politiek en anderszins) onafhankelijk een dagelijkse selectie van Surinaams nieuws uit Suriname, Nederland en de rest van de wereld en relevant nieuws uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, in alle kleuren van de regenboog (en van het politiek woelige Surinaamse spectrum). Daarnaast wordt nu en dan eigen nieuws gebracht, heeft zij een eigen columnist Den Blauwvinger en levert Alphons Levens met regelmaat exclusief zijn gedichten.

SNOOP! Suriname continueert hetgeen Suriname Mirror binnen twee jaar heeft weten op te bouwen. Maar, door een connectie-probleem met Facebook werd Suriname Mirror vele maanden belemmerd om haar berichten door te plaatsen naar Facebook. Dat kostte bezoekers, volgers, tijd en energie. 

Het doorplaatsen werd geblokkeerd door Facebook en deze social media weigerde gehoor te geven aan verzoeken om de blokkering op te heffen. Uiteindelijk heeft Suriname Mirror besloten een nieuwe start te maken als SNOOP! Suriname.
Suriname Mirror blijft wel online!

Het merendeel van het nieuws is afkomstig van diverse kranten en nieuws- en overige websites. Maar, veelal door de webredactie te Paramaribo aangevuld – met bronvermelding – met bijvoorbeeld extra informatie, artikelen, pdf-documenten via een Scribd- en Issuu-account, links, foto's en video's om de lezers zo volledig en juist mogelijk te informeren. Taal-, journalistieke- en andere fouten worden door de webredactie, vanzelfsprekend en noodzakelijk, uit elk oorspronkelijk artikel verwijderd.

Relevante artikelen in buitenlandse media worden vertaald naar het Nederlands.

De webredactie is ervaren en bundelt op de SNOOP! Suriname website nieuws overal en nergens vandaan – door het wereldwijde net af te speuren, door speciale in een continue stroom via e-mail op trefwoorden te ontvangen zogenoemde Google News Alerts en door een eigen netwerk van contacten – en vooral op een overzichtelijke, prettige en verantwoorde wijze.

Wij onderscheiden ons van andere Surinaamse zogenoemde nieuwswebsites.
Wij publiceren nieuws zo volledig mogelijk en foutloos.
Wij nemen niet klakkeloos, zonder na te denken, persberichten, politieberichten, ingezonden stukken, nieuws op Facebook, et cetera over.
Wij denken na met gevoel en passie voor nieuws en taal en met aandacht voor de webbezoekers c.q. lezers.
Wij zijn actief op Facebook en onder de naam SNOOP! Suriname op Twitter.
Wij hopen op een mooie samenwerking,

De webredactie van SNOOP Suriname,
Suriname News On One Page
Hoofdredacteur
Paul IJ. Kraaijer

Paramaribo – SURINAME
http//snoop-suriname.blogspot.com
e-mail: SnoopSuriname@gmail.com
Facebook: SNOOP! Suriname
Twitter: SNOOP! Suriname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten