zondag 31 mei 2020

Hoofdstembureau Paramaribo heeft resultaten ruim 200 stembureaus verwerkt van 274

(Bron foto: Twitter/@pmathura)
In Paramaribo zal het nog enige tijd in beslag nemen voordat alles is verwerkt


Starnieuws bericht vanochtend, zondag 31 mei 2020, dat het hoofdstembureau Paramaribo tot gisteravond de resultaten van ruim 200 stembureaus heeft verwerkt. In dit kiesdistrict (1) waren 274 stembureaus. Enkele stembureaus zijn opnieuw geteld en aantal (19) moet nog. Bij sommige stembureaus zijn de processen-verbalen (pv's) niet correct ingevuld. Het proces in de Anthony Nesty Sporthal gaat vrij moeizaam. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de officieuze uitslag bekendmaakt, heeft de gegevens van drie stembureaus niet. Niet alle pv's waren opgeplakt door het stembureau, waardoor er geen foto's gemaakt konden worden. Ook het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft geen foto's van alle pv's, maar stelt de turflijsten ter beschikking.

Met drie stembureaus zal het resultaat van Paramaribo niet beĆÆnvloed kunnen worden. In Paramaribo heeft de VHP nu 7 zetels, de NDP 5, NPS 3 en ABOP 2.

De NDP heeft intussen formeel een brief geschreven aan OKB waarin wordt gevraagd om een hertelling van Paramaribo. De oppositionele partijen vinden dat er geen grond is voor een hertelling. Het besluit echter wordt uiteindelijk genomen door het OKB.

Morgen is er een onderhoud van het OKB met de NDP die de bezwaren en de klachten zal toelichten. Op grond hiervan zal het OKB een beslissing nemen.

De verwerking van de pv's is in alle districten nagenoeg achter de rug. Diverse districten hebben intussen al een openbare zitting gehouden om de uitslag bekend te maken. Wanica heeft vandaag zitting. In Paramaribo zal het nog enige tijd in beslag nemen voordat alles is verwerkt. Daarnaast is het nog niet duidelijk of het OKB gronden zal vinden voor de bezwaren die de NDP heeft ingediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten