Voorzitster Belangen- organisatie, Ann Sadi (NDP), beloofde dat na 25 mei zaken worden aangepakt
Boothouders hebben nog zo'n negen maanden brandstofcompensatie over 2018 tegoed
Boothouders die de routes van en naar Commewijne onderhouden hebben een afwachtende houding aangenomen. Volgens Martin Atencio, die door hen was benaderd voor ondersteuning in het afdwingen van de achterstallige brandstofcompensatie, had de voorzitster van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne, Ann Sadi, toegezegd dat na 25 mei zaken zouden worden aangepakt.
'Het is nu dus verstandig om te wachten en te zien of ze haar toezegging zal waarmaken', zegt Atencio vandaag, zondag 31 mei 2020, in de Ware Tijd.
Atencio had op 12 mei samen met enkele bootslieden bij de Platte Brug in Paramaribo een ontmoeting met de media. Toen was besloten de regering tot 15 mei de tijd te geven om de resterende brandstofcompensatie te storten. Als dat niet gebeurde zouden zij actie voeren. Atencio vertelt dat het niet zover is gekomen, omdat er maar drie tot vier boothouders van Margaretha aanwezig zouden kunnen zijn.
De bedoeling was dat zij op die dag naar het Kabinet van de President zouden gaan.
Hij zegt geluiden te hebben opgevangen, dat enkele van hen door Sadi waren teruggefloten. Ook zouden anderen gedreigd zijn dat hun vergunning zal worden ingetrokken als ze in actie zouden gaan.
Hem bekruipt het gevoel, dat Sadi die Assemblee-kandidate was voor de NDP in Commewijne, waarschijnlijk gedacht heeft, dat de regeringspartij weer aan de macht zou komen en kennelijk daarom de toezegging had gedaan om na 25 mei naar een oplossing te zoeken. 'Dus we wachten, maar als er niets gebeurt, dan gaat de show beginnen.'
De boothouders hebben nog ongeveer negen maanden aan brandstofcompensatie over 2018 tegoed. Zij hadden gehoopt hun geld nog vóór 25 mei te krijgen, 'want alles is onzeker net vóór en na de verkiezingen', zei Atencio bij het persmoment op 12 mei.
De 63 vervoerders kregen in maart een deel van de compensatie: Srd 20.000 per persoon en een Covid-19-tegemoetkoming van Srd 5.800. 'Maar, dat geld is al op, want iedereen heeft schulden en onkosten. We hadden gehoopt om ook de rest te krijgen, want we moeten leven toch.'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten