woensdag 5 februari 2020

Vrouw (59) zet 7-jarig meisje aan om gelogen verhaal over ontvoering te vertellen

Vrouw zou video hebben gemaakt om samenleving bewust te maken van wat kan gebeuren met kinderen


Een bericht dat op 17 januari werd verspreid over een poging tot ontvoering van een scholiere van een lagere school, blijkt niet waar te zijn. Een 59-jarige vrouw zou het 7-jarig meisje hebben aangezet om een gelogen verhaal te vertellen, meldt het Korps Politie Suriname vandaag, woensdag 5 februari 2020.

Via WhatsApp werd onderstaande geluids- en filmopname verspreidt, waarin wordt gezegd, dat twee personen gepoogd hebben een 7-jarig meisje te ontvoeren in de Latourweg. Een vrouw zou het kind hebben vastgepakt met de bedoeling om haar in een auto mee te nemen, maar het kind zou kans hebben gezien uit de greep van de vrouw te geraken.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat het meisje gelogen heeft en. dat de 59-jarige M.N. het meisje had aangezet om dat leugenachtig verhaal te vertellen. Dat wat het kind zei is door de vrouw op video vastgelegd waarna zij dat gestuurd heeft naar het hoofd van een school te Latour.

N. heeft verklaard, dat zij dat filmpje heeft gemaakt met de bedoeling om de samenleving bewust te maken van zaken die kunnen gebeuren met kinderen. Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de politie de vrouw na verhoor heen gezonden.

Er is een dossier opgemaakt en gestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten