woensdag 5 februari 2020

Apotheek en appartementencomplex Streekziekenhuis Marwina te Albina geopend

(Bron foto: NII)
Tien woningen in appartementen- complex waarvan zes nu bewoond zijn

Apotheek is voor de hele gemeenschap en van zeven tot drie uur open


Het Streekziekenhuis Marwina te Albina beschikt sinds kort over een apotheek en een appartementencomplex. In aanwezigheid van minister Antoine Elias van Volksgezond werden die vrijdag 31 januari geopend en in gebruik genomen. Verder waren aanwezig directrice Aartie Kalloe van het Streekziekenhuis, districtscommissaris Marowijne Noord-Oost Kenya Pansa en NDP-parlementariër Grace Watamaleo, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 5 februari 2020. 

Tijdens de toespraken werd het belang van de apotheek en het appartementencomplex benadrukt. Minister Elias zei, dat er te Albina niet genoeg paramedische krachten beschikbaar waren om het ziekenhuis effectief te laten functioneren. Er is is daarom personeel uit Paramaribo gehaald. Het appartementencomplex bestaat uit tien woningen waarvan zes nu bewoond zijn. Dit betekent ook dat er nu genoeg krachten zijn om het werk naar behoren te doen.

Het ziekenhuis beschikte al over een interne apotheek, bestemd voor patiënten. 'Maar, deze apotheek is voor de hele gemeenschap en het is van zeven tot drie uur open en blijft daarnaast de hele dag open voor spoedeisende gevallen', aldus de bewindsman.

Directrice Kalloe sprak van een mijlpaal voor het ziekenhuis, maar in het bijzonder voor Marowijne. Volgens haar was de tweede apotheek nodig, omdat het vaak voorkwam dat mensen zich naar het Streekziekenhuis begaven wanneer een bepaalde medicijn niet beschikbaar was bij andere apotheken. Kalloe: 'De bewoners hebben mogen meemaken dat de apotheek operationeel is, dus ik wil ze aanmoedigen om er goed gebruik van te maken.' 

Voor districtscommissaris Pansa is investeren in menselijk kapitaal een van de belangrijkste speerpunten om het land naar hogere hoogten te brengen. 'Daarvoor hebben we gezonde burgers nodig. We willen niet dat mensen ziek worden, maar mocht dat gebeuren, dan willen wij dat ze ter plekke hulp krijgen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten