Van de 89 standplaatsen voldoen slechts 23 aan gestelde regels en vergunningen
Curaçao telt 89 standplaatsen voor de losse verkoop van broodjes en
hotdogs, vruchtenshakes (batido’s), groente, fruit en vis. Daarvan voldoen er 23 aan de
gestelde regels en vergunningen, maar de grote meerderheid van 66 niet.
Dit is naar voren gebracht tijdens een
persconferentie van het ministerie van
Economische Ontwikkeling (MEO) in
samenwerking met het ministerie van Verkeer,
Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en dat
van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), aldus het Antilliaans Dagblad woensdag 5 februari 2020.
Onlangs heeft MEO besloten, dat 72
standplaatsen mobiel moeten worden om alsnog
te voldoen aan de regelgeving. Zo zijn er bijvoorbeeld 32 trùk’i pan-ondernemingen die in
de avond open zijn, maar opereren vanaf een vaste standplaats, waar de truck inmiddels
niet zomaar meer weg kan en er bijvoorbeeld zitgelegenheid omheen is gebouwd.
Van 17 standplaatsen is vastgesteld, dat die omgezet kunnen worden in een
horecagelegenheid en dus wel een vaste standplaats mogen hebben, mits voldaan wordt
aan de vereiste vergunningen.
Het nieuwe standplaatsenbeleid is formeel al op 5 december 2018 ingevoerd waaraan een
transitieperiode werd verbonden van één jaar. 'Doel van deze transitieperiode was dat alle
standplaatsen mobiel werden en buiten de binnenstad zouden worden gehuisvest', zo luidt
de toelichting van MEO-functionarissen.
'Van januari 2019 tot en met maart 2019 heeft MEO met álle standhouders contact
opgenomen om het beleid nader uit te leggen. Ook is alle standplaatseigenaren een brief
overhandigd waarin uitgelegd wordt wat er aangepast moet worden om te voldoen aan het
nieuwe standplaatsbeleid.'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten