woensdag 5 februari 2020

Russische vrachthelikopter voor transport zware bouwmachines

Russische onderhouds- basis met reserve- onderdelen en apparatuur in Paramaribo


Waterkant.net meldt vandaag, woensdag 5 februari 2020, dat de Russische helikopter, die vorige week met een eveneens Russisch vliegtuig, op de J.A. Pengelluchthaven aankwam, is geleverd door het bedrijf Russian Helicopter Systems (RHS). De levering van de helikopter aan Suriname werd uitgevoerd met de actieve steun van het National Committee for the Assistance to the Economic Cooperation with Latin American countries (NC SESLA).

De Mi-8AMT vrachthelikopter is volgens de NC SESLA bedoeld voor het transport van zware bouwmachines en zal worden gebruikt bij wegenbouw werkzaamheden. De helikopter zal ook worden ingezet voor medische hulpverlening en zal de operationele capaciteiten van de nooddiensten van Suriname aanzienlijk vergroten. Dat schrijft de Russische organisatie HeliMed, die gespecialiseerd is in medische noodhulp met behulp van helikopters.


RHS heeft de helikopter op 30 januari 2020 met de hulp van de ambassade van de Russische Federatie in Brazilië, in Suriname afgeleverd. Het bedrijf heeft ook een onderhoudsbasis compleet met reserveonderdelen en apparatuur in Paramaribo opgezet. Wie uiteindelijk de rekening betaald is niet bekend.

De VHP heeft schriftelijke vragen aan president Desi Bouterse gesteld over de komst van de helikopter. Volgens de partij is het opmerkelijk, dat dergelijk militair materieel vier maanden voor de verkiezingen, naar Suriname wordt gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten