dinsdag 7 januari 2020

NPS-voorzitter Rusland: 'Suriname gefeliciteerd, dit is een heuglijk feit'

'Wij hopen dat de positieve ontwik- keling alle Surinamers ten goede zal komen en niet slechts enkelen'


'Suriname gefeliciteerd. Dit is een heuglijk feit', zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland vanmiddag, dinsdag 7 januari 2020, op Starnieuws in reactie op de vandaag bekendgemaakte oliefonds voor de kust van Suriname.

'Vanaf 2004 worden production sharing overeenkomsten met multinationals gesloten en werd gezocht naar olie offshore. Veel bedrijven zijn er geweest en er is veel kapitaal gestopt in het onderzoek. Wij zijn daarom verheugd met de mededeling van Apache en Total dat men nu verder kan gaan met de werkzaamheden die zullen leiden tot de productie van olie op zee', zegt Rusland.

'Wij willen de hoop uitspreken dat de positieve ontwikkeling alle Surinamers ten goede zal komen en niet slechts enkelen in deze gemeenschap. We hebben mogen meemaken, dat landen als Guinee en Venezuela grote hoeveelheden olie ter beschikking hebben, maar het volk pinaart. De zogenaamde natural resource curse', stelt Rusland.

'De keuze zal moeten zijn voor leiders die verantwoord kunnen omgaan met de middelen van de Staat en kunnen werken aan een beter leven voor ons allemaal, en vooral voor een goede toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten