dinsdag 7 januari 2020

Honduras verklaart, na Argentinië en Paraguay, Hezbollah tot internationale terroristische organisatie

(Bron foto: Twitter)
'Belangrijke stap in de wereldwijde oorlog tegen het terrorisme'


Honduras zal samen met Guatemala en andere geallieerde landen Hezbollah tot een internationale terroristische organisatie verklaren, zo meldde het kantoor van de president van het Latijns-Amerikaanse land dinsdag 7 januari 2020. 

Vorig jaar namen Argentinië en Paraguay de stap tegen Hezbollah, waarbij ze de inkomende president van Guatemala aanspoorden om in november aan te kondigen dat zijn land zou volgen.

Minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz verwelkomde de stap als een 'belangrijke stap in de wereldwijde oorlog tegen het terrorisme', eraan toevoegend dat Israël gesprekken voer met andere landen zoals Duitsland, Australië en Brazilië in de hoop dat dit zal volgen.


De regering van de Hondurese president Juan Orlando Hernandez is over het algemeen zeer pro-Israël, heeft onlangs een handelskantoor geopend in Jeruzalem en zal naar verwachting de ambassade de komende weken naar Jeruzalem verhuizen.

Hezbollah wordt gedefinieerd als een terreurorganisatie door de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Arabische Liga. De Europese Unie beschouwt momenteel alleen de militaire vleugel van de groep als zodanig.

(Suriname Mirror/The Times of Israel/Aurora/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten