vrijdag 11 oktober 2019

Regering sluit in eigen land tot juli drie grote leningen af voor 98.1 miljoen Amerikaanse dollar

Ook bij buitenlandse banken en financiële instellingen leningen afgesloten


De regering heeft de afgelopen maanden verschillende leningen gesloten bij buitenlandse banken en financiële instellingen. Maar, ook bij verschillende lokale banken zijn dit jaar forse bedragen geleend. Het Bureau voor de Staatsschuld registreerde tot en met juni drie grote leningen met een totaalbedrag van afgerond 98.1 miljoen Amerikaanse dollar (zie onderaan), zo bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 11 oktober 2019.

Bij de Hakrinbank werd in april een bedrag van veertig miljoen euro geleend. De leenovereenkomst werd op 26 april getekend. 'De algemene doelstelling van de overeenkomst is om te helpen bij de financiering van de begrotingsuitgaven van de overheid', vermeldt het bureau als doel van de lening. De looptijd ervan is zes maanden met een rente van 1 procent per jaar.

Een maand later, op 29 mei, leende de regering ook een bedrag van veertig miljoen euro. Nu bij de Volkscredietbank. Hierbij werden dezelfde doelstellingen als bij de overeenkomst met Hakrinbank opgegeven: financiering van overheidsuitgaven. Ook dit bedrag is onder dezelfde condities geleend: looptijd halfjaar, rente 1 procent per jaar.

Op 11 juni werd tien miljoen Amerikaanse dollar geleend bij Republic Bank. Met dit geld zullen voertuigen worden aangeschaft voor de gewapende machten en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Een deel van deze lening gaat ook naar de bouw van het nieuwe onderkomen voor de douane en financiering van de ICT-hard- en software-infrastructuur van de dienst. Deze lening heeft een looptijd van zeven jaar met een rente van 6 procent per jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten