vrijdag 11 oktober 2019

LVV-minister Parmessar ontvangt ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal

(Bron foto: NII)
Parmessar bespreekt lopende projecten met ambassadeur

'Bilaterale relatie tussen Suriname en India moet gekoesterd worden'


Het Nationaal Informatie Instituut, NII, bericht vandaag, vrijdag 11 oktober 2019, dat minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), dinsdag de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, heeft ontvangen voor een onderhoud. 

Met de Indiase vertegenwoordiger in Suriname is van gedachten gewisseld over de lopende projecten en zijn andere financieringsmodaliteiten besproken die moeten dienen ter ondersteuning van de agrarische sector in Suriname. Ambassadeur Kanyal gaf aan, dat de bilaterale relatie tussen Suriname en zijn land gekoesterd moeten worden.

De ambassadeur zei, dat de warme banden ook een goede basis vormen voor ontwikkelingen op het gebied van cultuur en onderwijs. Voorts is hij blij met de voortgang van de lopende projecten. India is bereid, waar nodig, die hulp te bieden om de sector te ondersteunen.

Hij gaf verder aan welke middelen gealloceerd zijn voor de productiesectoren en welke andere fondsen beschikbaar zijn. Suriname moet zoveel als mogelijk gebruik maken van deze beschikbare middelen en deze dus aanvragen.

Het beleid van minister Parmessar is erop gericht om ondersteunend te zijn naar de totale agrarische sector en daarbij dus mogelijkheden c.q. input te zoeken die ervoor kunnen zorgen dat de productie kan worden verhoogd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten