vrijdag 11 oktober 2019

Politie en leger verwijderen veertig illegale goudzoekers uit Royal Hill Pit van Rosebel

Eén persoon aangehouden en in verzekering gesteld...


De West meldt vandaag, vrijdag 11 oktober 2019, dat 40 illegale goudzoekers die de Royal Hill Pit plunderen, woensdag zijn verwijderd uit het gebied door de Surinaamse politie en het leger. Daarnaast is één persoon aangehouden en in verzekering gesteld. 

Hoofdinspecteur Ulrich Tjin Liep Shie, regiocommandant Midden-Suriname van het Korps Politie Suriname bevestigt het resultaat van de actie.

De politie van Regio Midden is momenteel met een groot aantal agenten van verschillende eenheden en manschappen van het Nationaal Leger in het gebied om de rust terug te brengen. Tjin Liep Shie laat weten, dat gisteren het gebied weer rustig was.

De actie volgt nadat Rosebel Gold Mines/IAmGold op 2 oktober uit veiligheidsredenen weer de Royal Hill operaties had stopgezet, nadat weer een grote groep illegale goudzoekers het concessiegebied van het bedrijf was binnengedrongen, ondanks dat het niemand is toegestaan om zich daar te begeven.

Rosebel heeft de zuidelijke mijnen tot nader orde gesloten en alle personeel en materieel uit het gebied weggehaald. De mijnactiviteiten waren 28 juli ook al stopgezet, nadat ernstige rellen waren uitgebroken waarbij een illegale goudzoeker werd doodgeschoten door de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten