dinsdag 29 oktober 2019

Man voor moord op ex-partner Monaliza Mijnard tot 25 jaar cel veroordeeld

Man wurgde zijn ex-vrouw en stak haar vervolgens in brand...


R.G. is gisteren door de rechter veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, voor de moord op zijn ex-partner Monaliza Mijnard op 8 oktober vorig jaar. De Officier van Justitie had 30 jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist, zo bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 29 oktober 2019.

De rechter stelde, dat de man bekend had dat hij zijn ex-vrouw had gewurgd en het lichaam verbrand en achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

G. vertelde, dat hij met Mijnard op een afgelegen plek had afgesproken. Ze kwam op haar bromfiets aan. Hij wurgde haar van achteren, nam benzine uit haar bromfiets en stak haar lichaam in brand. Vervolgens deed hij aanwijzingen en bracht hij de politie naar de plek des onheils. Daar trof de politie nog delen van het verkoolde lichaam van Mijnard aan.

Eerder had de man spijt betuigd aan zijn familie, de familie van Mijnard en zijn zoon. De verdachte vroeg om vergiffenis en zei dat hij het niet zo bedoeld had. Volgens hem leeft hij in trauma en weet hij ook niet hoe hij overging tot het feit.

De Officier van Justitie had aangevoerd, dat G. uitlatingen had gedaan en aan had gegeven, dat hij Mijnard zou vermoorden als ze de relatie zou beëindigen. De openbare aanklager merkte op, dat de verdachte niet alleen het slachtoffer vermoord had, maar dat hij ook haar lichaam verbrandde. Haar familieleden hebben geen laatste afscheid kunnen nemen van het slachtoffer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten