vrijdag 12 juli 2019

Japanse prinses Mako ontmoet Peruaanse president Martin Vizcarra in Lima

(Bron foto: Twitter)
Prinses Mako spreekt dank uit voor acceptatie van Japanse immigranten 


De Japanse prinses Mako heeft  donderdag 11 juli 2019 een bezoek gebracht aan de Peruaanse president Martin Vizcarra in Lima ter gelegenheid van de 120e verjaardag van de start van de Japanse immigratie naar het Zuid-Amerikaanse land. 

'Ik vind dat Japanse Peruanen heel goed worden behandeld in Peru. Ik ben dankbaar dat Peru Japanse immigranten heeft aanvaard', zei de 27-jarige prinses, de oudste dochter van kroonprins Akishino, tijdens een vergadering in het kantoor van de president.


Vizcarra zei, dat hij blij is dat de Japanse Peruanen actief zijn op verschillende gebieden. De president toonde ook zijn dankbaarheid voor de Japanse bijdrage aan Peru op het gebied van technologische en economische samenwerking en archeologie.

Hun 25 minuten durende ontmoeting werd voorafgegaan door een erewacht die door de Peruaanse militairen was gevormd voor de in kimono geklede prinses.


Tijdens een volgende lunch georganiseerd door de president, zei prinses Mako: 'Ik hoop dat de bilaterale vriendschap die veel mensen al lang koesteren, nog vele jaren zal worden gehandhaafd.'

De president stelde de prinses voor tennis te spelen samen wanneer ze de volgende keer naar Peru gaat. Vizcarra is een voormalig Peruaans kampioen van paleta fronton, een sport vergelijkbaar met squash. De prinses is erevoorzitster van de Japan Tennis Association.

Later ontmoette ze in een hotel in Lima vertegenwoordigers van Japanners die in Peru wonen en Japanse vrijwilligers die waren uitgezonden door het Japanse internationale samenwerkingsagentschap, en bedankte hen voor hun inspanningen in het land.


De prinses, die dinsdag arriveerde, is op haar eerste officiële bezoek aan het buitenland sinds keizer Naruhito's beklimming van de troon in mei. Op woensdag woonde ze een ceremonie bij die de immigratie verjaardag markeerde en ontmoette Peruvianen van Japanse afkomst.

Ze reist maandag naar Bolivia om de 120e verjaardag van de start van de Japanse immigratie naar dat land te markeren en reist op 22 juli terug naar Japan.


(Suriname Mirror/The Japan Times/YouTube/NHK/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten