vrijdag 12 juli 2019

Bolivia's president Evo Morales op bezoek bij zijn Russische collega Vladimir Poetin

(Bron foto: Twitter)
Morales en Poetin ondertekenen zeven overeenkomsten

'Overeenkomsten met Rusland zullen Bolivia in staat stellen om economisch verder te groeien'


Bolivia's president Evo Morales en zijn Russische collega Vladimir Poetin ondertekenden donderdag 11 juli 2019 in Moskou overeenkomsten over energie, industriële, landbouw- en militaire aangelegenheden en bespraken de Venezolaanse crisisonderhandelingen die plaatsvinden in Noorwegen tussen afgevaardigden van Juan Guaidó en Nicolás Maduro. 

Tijdens een ceremonie in het Paleis van het Kremlin ondertekenden beide leiders zeven overeenkomsten op het gebied van energie, openbare veiligheid, nucleaire veiligheid en exploratieprojecten in de lithiumindustrie, onder andere.



De Boliviaanse leider legde Poetin uit, dat Bolivia de uitvoering van de bioceanische trein promoot, als een mechanisme voor regionale integratie en een alternatieve uitweg naar het buitenland. De Russische president bevestigde dat zijn land zal deelnemen aan de uitbreiding van de luchthaven van Santa Cruz en aan de aanleg van de Central Bioceanic Railway Corridor, die, via Brazilië, Bolivia en Peru, de beide oceanen, de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan, met de trein verbindt. tot ongeveer 3.750 kilometer.


Morales benadrukte de 'grote kans' om overeenkomsten met Rusland te ondertekenen en bevestigde dat deze 'Bolivia in staat zullen stellen om economisch verder te groeien'.

En over de Venezolaanse crisis, legde Poetin uit: 'Rusland heeft bij meer dan één gelegenheid benadrukt, dat externe inmenging in de aangelegenheden van Venezuela onaanvaardbaar is, en de heer Morales deelt die positie. We hopen dat in het kader van de onderhandelingen tussen de Venezolaanse regering en de oppositie, die begon met de bemiddeling van Noorwegen, aanvaardbare oplossingen voor alle Venezolanen gevonden zullen worden.' 

Morales, die voor de tweede keer in een jaar tijd een bezoek brengt aan Rusland, noemde zijnerzijds 'een grote bewonderaar' van de Russische president te zijn, die, zei hij, 'de strijd voert voor de eerbiediging van het internationale recht'.

Volgens Morales, 'kunnen er geen eenzijdige posities, opleggingen, interventies en presidenten zijn, misschien heel weinig (...) we vechten voor de soevereiniteit en onafhankelijkheid van onze staten, voor de waardigheid en identiteit van onze volkeren.'

(Suriname Mirror/MercoPress/TASS/Prensa Latina/Twitter/El Deber)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten