woensdag 6 maart 2019

Bekend Argentijns model en radio-/tv-host Natacha Jaitt (41) vermoord

Moord mogelijk vanwege haar beschuldigingen tegen tientallen beroemdheden van betrokkenheid bij prostitutie minderjarigen


Vorig jaar uitte entertainment-persoonlijkheid (model, actrice, vedette, en radio en televisie host) in Argentinië Natacha Jaitt explosieve beschuldigingen tegen tientallen spraakmakende beroemdheden in haar eigen land, terwijl ze hun betrokkenheid bij minderjarige prostitutie impliceerde. 

Ze gaf destijds aan, dat ze bang was voor haar leven Ze schreef op Twitter dat mensen haar de mond zouden snoeren, omdat ze zich uitte tegen de rijken en beroemdheden van het land.

'WAARSCHUWING: ik ga geen zelfmoord plegen', schreef Jaitt in april 2018, terwijl zij benadrukte dat 'ik niet te veel cocaïne zal nemen en in een bad zal verdrinken, of mezelf zal neerschieten. Dus als dit gebeurt, ik was het niet, bewaar deze tweet.'


Natacha Jaitt werd dood aangetroffen op 23 februari 2019, naakt in een bed in een feestzaal in Benavídez, Tigre, ten noorden van Buenos Aires, wat ertoe leidde dat samenzweringstheorieën werden verspreid,omdat ze het kwade geheim van de vermeende kinderprostitutie had onthuld.

Ondertussen gelooft haar advocaat, dat ze niet alleen vanwege haar eerdere onthullingen is vermoord, maar meer vanwege schadelijke informatie die ze in de komende dagen wilde onthullen.

'Ik geloof niet dat dit kwam door eerdere beschuldigingen die ze had geuit', zei haar advocaat in een verklaring: 'Ik geloof dat het komt, omdat ze iets anders wilde onthullen, iets nieuws.'

Bovendien dringt de advocaat er bij de onderzoekers op aan, zich te concentreren op de producent en vriend van Jaitt, Raúl Velaztiqui, die naar verluidt al is gearresteerd wegens het geven van zogenaamde 'valse verklaringen' aan de politie over de omstandigheden rond de dood van Jaitt.

Jaitt was een bekende media-persoonlijkheid die eerder als model, actrice, escort en tv- en radiopresentatrice werkte en  die volgens haar vrienden geen drugs meer gebruikte na een geschiedenis van drugsmisbruik. Ze wordt overleefd door haar twee kinderen en haar broer, terwijl nieuws over haar dood waarschijnlijk meer licht zal werpen op de veronderstelde corruptie en misbruik die ze leek te ontmaskeren.

Er was een onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen bij Club Atlético Independiente in 2018. Een van de spelers zou vier telefoonnummers hebben gehad die naar verluidt werden gebruikt om kinderen te betalen voor seks met volwassenen.

Jaitt zei in het tv-programma La noche de Mirtha dat die nummers toebehoorden aan journalisten en politici. Mercedes Ninci en Gustavo Grabia, ook in het programma, kritiseerden haar voor het maken van ongefundeerde beschuldigingen op televisie.


Mirtha Legrand verontschuldigde zich later, omdat ze Jaitt in het programma had uitgenodigd en zei dat ze aanvankelijk weigerde haar te accepteren, maar op verzoek van het netwerk accepteerde en dat ze haar niet vroeg om het programma in de lucht te verlaten, omdat ze de vrije expressie ondersteunt.




Een bericht gedeeld door Natacha Jaitt (@natjaitt) op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten