woensdag 6 maart 2019

$ 1 Miljard container terminal voor Costa Rica

Het project is gebouwd op een kunstmatig eiland van 40 hectare



Een consortium van Van Oord en BAM International heeft de bouw voltooid van de APM Terminals Moín in Costa Rica. Door de inhuldiging van de containerterminal vorige week kunnen producten op trans-Atlantische routes naar Europese en Aziatische markten worden verscheept zonder overslag. 

Het project vertegenwoordigt een totale investering van $ 1 miljard en is gebouwd op een kunstmatig eiland van 40 hectare. De terminal heeft een kaaimuur van 650 meter lengte en een containeropslagruimte met een capaciteit van 26.000 TEU's (Twenty-foot Equivalent Units), inclusief stroomaansluiting voor 3.800 gekoelde containers.

Koeling is essentieel, omdat Costa Rica momenteel 's werelds grootste exporteur van ananas en de op twee na grootste exporteur van bananen is. De terminal heeft de meest moderne scanner in Latijns-Amerika voor vrachtinspecties.

De regio trekt een zeer hoog percentage van de schepen aan die door het Panamakanaal varen. Het aantal scheepvaartroutes dat de APM Terminals Moín bereikt, zal naar verwachting met maar liefst 285 procent toenemen.

(Suriname Mirror/MarineLink)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten