vrijdag 11 januari 2019

Verdachte rijstondernemer in Nickerie in mega cocaïne-zaak vermoedelijk op de vlucht

Nitender Oemrawsingh als 'getuige' door politie gehoord en daarna verdwenen

Politie ontkent nog steeds formeel dat er aanhoudingen zijn verricht


Starnieuws en de Ware Tijd berichten vanmiddag, vrijdag 11 januari 2019, dat het Arrestatie Team van het Korps Politie Suriname dinsdag in Nickerie de ondernemer Nitender Oemrawsingh als 'getuige' in de megadrugszaak van meer dan 2.300 kilo heeft gehoord. Hij is thuis bij hem in de Corantijnpolder opgehaald. 

Volgens Starnieuws èn de Ware Tijd is Oemrawsingh na verhoor heengezonden. Daarna is hij als verdachte aangemerkt en is intussen spoorloos. Vermoedelijk is hij het land uit.

Hoewel door bronnen in Nickerie is bevestigd, dat Oemrawsingh opgehaald is door het Arrestatie Team, heeft de politie tot nu toe formeel ontkend dat er aanhoudingen zijn verricht. Pas vijf dagen na de enorme drugsvangst zal de politie zaterdag een persconferentie houden hierover.

Tot nu toe is er nauwelijks informatie verstrekt over deze mega drugsvangst. De acht containers met 'rijst' stonden al klaar om verscheept te worden toen de cocaïne ontdekt werd door de Port Control Unit die met steun van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Naties (UNODC) is opgezet. De lading zou via Guadeloupe naar Frankrijk worden verscheept. De rijst is afkomstig van Nivash rijstpellerij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten