vrijdag 11 januari 2019

Somohardjo (PL) suggereert betrokkenheid Bouterse bij 2.300 kilo coke-zaak

'Natuurlijk heeft hij belang, tot nu toe zijn er geen personen aangehouden, het is wel vreemd'

(Bron foto: Dagblad Suriname)
 'NDP voert mogelijk propaganda met opbrengsten uit de drugshandel'


'Natuurlijk heeft hij belang', antwoordde Pertjajah Luhur-(PL)-voorzitter Paul Somohardjo tijdens een persconferentie donderdag op de vraag of president Desi Bouterse belangen heeft bij de poging tot grootschalige drugssmokkel dinsdag op de Jules Sedney Haven. De politicus stopte echter abrupt met die beschuldigende taal en wilde er verder niet over uitweiden, aldus de Ware Tijd vrijdag 11 januari 2019.

'Want tot nu toe zijn er geen personen aangehouden. Het is wel vreemd', redeneerde Somohardjo. Hij begon zijn betoog tijdens de persconferentie in het PL-partijcentrum te Beekhuizen door op te merken dat de persconferentie dinsdag van de president op een afleidingsmanoeuvre leek. 'Juist op dat moment werd een grote lading drugs gevonden op de haven. Men wil de totale pers en het volk afleiden', zei hij.

De PL-voorzitter vindt het erg, dat Bouterse de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday in een kwaad daglicht heeft geplaatst. In regeringskringen wordt volgens hem nu weinig gezegd over de grote drugsvangst. 'Het Openbaar Ministerie is tijdens de persconferentie beledigd en als dit niet was aangehaald, zou men zich concentreren op de drugsvangst', meent de politicus. Hij vermoedt dat een criminele organisatie achter de poging tot smokkel zit.

'Misschien wordt dit gedaan door een onzichtbare hand. Zomaar 2.300 kilo cocaïne en dat kort voor de verkiezingen. Want als dit mag slagen en als je parlementariër bent, wordt je direct miljonair, omdat het een straatwaarde heeft van meer dan 120 miljoen Amerikaanse dollar',aldus de PL-voorzitter.

Volgens Somohardjo voert de NDP mogelijk propaganda met opbrengsten uit de drugshandel. 'Niet alleen daarvan, maar je vraagt je af hoe iemand als Djogaman met geld strooit in Commewijne.' De PL-voorzitter legde uit, dat de regering sommige handelaren bevoordeelt door hen belastingvrij goederen te laten importeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten