woensdag 9 januari 2019

Venezuela wil dat Colombia verdachten mislukte drone-aanslag op president Maduro uitlevert

Colombia reageerde niet op een tiental eerder gedane verzoeken


De Venezolaanse regering zei dinsdag 8 januari 2019, dat het de druk op Colombia heeft opgevoerd om verdachten uit te leveren die betrokken zouden zijn geweest bij de mislukte drone moordaanslag op president Nicolas Maduro. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei maandag twee mondelinge verzoeken te hebben gedaan aan zijn Colombiaanse collega, met het verzoek om uitlevering van burgers die betrokken waren bij de poging tot moord op 4 augustus 2018.

De laatste verzoeken 'brengen tot 14' het aantal verzoeken van Venezuela aan Colombia, zei het ministerie, eraan toevoegend dat 'er geen diplomatiek antwoord is ontvangen'.

Tijdens een buitenevenement op 4 augustus vorig jaar vlogen twee drones met explosieven dicht bij Maduro, die een toespraak hield, en tot ontploffing werden gebracht. Maduro was ongedeerd, maar verschillende leden van het leger hadden verwondingen opgelopen.

Maduro zei, dat uit onderzoek naar voren kwam dat het verband hield met Colombia en de Verenigde Staten, waar veel Venezolaanse ballingen wonen. Beide landen hebben links naar de drone-aanval verworpen.


(Suriname Mirror Reports/Xinhua/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten