(Bron foto: Facebook) |
De directie van Huize Prinses Margriet heeft vrijdag een ontslagaanvraag bij het ministerie van Arbeid ingediend voor een medewerkster die huurpenningen van bewoners achterover heeft gedrukt. Zorgcoördinatrice T.S. blijkt naar verluidt bij afwezigheid van directrice Letithia Wasberg een fors bedrag te hebben verduisterd. Het betrof huurgelden van bewoners die contant hun verplichtingen nakomen.
De diefstal is in de tweede helft van het afgelopen jaar gepleegd toen de directrice zich voor een begrafenis in het buitenland bevond en S. als plaatsvervangster had achtergelaten. Directrice Wasberg bevestigt de verduistering en de ontslagaanvraag vandaag, woensdag 9 januari 2019, in de Ware Tijd, maar wenst de hoogte van het bedrag niet te noemen.
'De mevrouw die mij moest vervangen heeft huur ontvangen van verschillende bewoners en de gelden niet afgedragen aan de financiële administratie. Zij heeft de huurders wel kwitanties gegeven. Intussen heeft ze een schuldbekentenis getekend', zegt Wasberg.
De medewerkster is hangende de afhandeling van de ontslagaanvraag op non-actief gesteld. S. heeft verklaard, dat ze in financiële nood verkeerde en daarom het geld heeft achtergehouden. Zij zou dit afdragen voordat de directrice terug was gekeerd, maar Wasberg kwam eerder dan verwacht huiswaarts.
Intussen circuleren berichten op social media van vermoedelijk ontevreden bewoners van het bejaardentehuis. Daarin uiten ze hun ongenoegen over de situatie en vermeende misstanden die er al jaren zouden plaatsvinden. Onder andere wordt gerept over achterstallig onderhoud aan de woningen en appartementen, diefstal van sieraden van bewoners door personeel, diefstal van levensmiddelen en misbruik van middelen zoals bedrijfsauto's voor privédoeleinden. Voorts zou de op non-actief gestelde zorgcoördinatrice personeelsleden van het tehuis hebben ingezet in haar privé-thuiszorgactiviteiten.
Ook Wasberg heeft de berichten onder ogen gekregen. 'Ik werk hier al twaalf jaar en heb nog nooit gehoord dat sieraden van bewoners zijn gestolen', zegt ze. De aantijgingen berusten volgens haar niet op waarheid. Zij vermoedt dat een bewoonster, die boos is dat de huurtarieven zijn verhoogd, de negatieve informatie verspreid.
Wasberg merkt op dat het seniorentehuis geen winstobject is en dat de afgelopen jaren regelmatig de huurprijzen noodgedwongen zijn verhoogd. Ook het afgelopen jaar nam de kerkraad van de organisatie het besluit om de huurpenningen te verhogen. Van de 173 bewoners was volgens de directeur een groepje van ongeveer vijftien personen het oneens met de aanpassing van de huurprijzen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten