maandag 23 april 2018

VHP start werving kandidaten voor volksvertegenwoordigende organen

Kadertraining op regionaal- en districtsniveau begint binnenkort, voor Assemblee start later

VHP op weg naar regeerverantwoordelijkheid vanaf 2020


De Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) is gestart met de procedure van werving van kandidaten voor volksvertegenwoordigende organen op Assemblee-, regionaal- en districtsniveau, middels kadertrainingen. Deze procedure heeft als doel een kwalitatief hoogwaardig werving- en effectief selectieproces en is een besluit van het Congres. Het Congres heeft ook het trainingstraject goedgekeurd voor partijkader, volksvertegenwoordigende- en bestuurlijke organen. 

De kadertraining op regionaal- en districtsniveau zal binnenkort van start gaan, terwijl de kadertraining op Assemblee niveau op een latere tijdstip van start gaat. 

De kadertraining heeft een landelijk karakter, eenieder mag zich aanmelden voor zowel de theoretische als de praktische training. 

Alle Surinamers, dus ook van het verre binnenland, worden in de gelegenheid gesteld om deze politieke kadertraining te volgen. De werving van kandidaten geschiedt op een eerlijke, transparante en democratische manier. 

De doelstelling van deze kadertraining is het bijbrengen van basis kennis en vaardigheden aan de leden van de Partij zodat zij op een verantwoorde wijze kunnen functioneren binnen de partijstructuren en een optimale bijdrage kunnen leveren aan het invullen van politiek bestuurlijke functies. Dus de juiste personen binnenhalen voor de juiste plek. 

Om deel te kunnen nemen aan de kadertraining wordt er gebruik gemaakt van een aanmeldingsformulier. In het aanmeldingsformulier is duidelijk aangegeven, aan welke criteria een trainee moet voldoen. De profielen zijn in het aanmeldingsformulier helder en duidelijk beschreven. 

Het aanmeldingsformulier voor de kadertraining kan opgehaald worden op het VHP secretariaat of Jnan Adhin Kennis Instituut in de Olifant. 

De trainees kunnen de kadertraining in hun eigen district volgen maar ze kunnen die training ook volgen bij het Jnan Adhin Kennis Instituut van de VHP in Paramaribo. Naast deze kadertraining zullen de trainees ook ingezet worden voor diverse politieke activiteiten van de VHP, waarbij de trainees de inzichten van de partij moeten toepassen in de praktijk. 

Met dit kader zal de VHP zich klaarmaken voor de regeerverantwoordelijkheid in 2020. 

VHP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten