maandag 23 april 2018

Girjasing (VHP): ‘Is een hospitaal bouwen zo gemakkelijk als een warung opzetten?'

'Het is policy van regering om voornemens te blijven accentueren, om aandacht van realiteit te verwijderen'


Minister Antoin Elias van Volksgezondheid kondigde onlangs aan, dat er een drietal hospitalen in Coronie, Saramacca en Commewijne zal worden opgezet. Het streven is volgens de minister om vóór het eind van het jaar dit te realiseren. Het hospitaal te Coronie moet vóór eind september zijn deuren openen. 

VHP-Assembleelid Shailendra Girjasing gelooft echter niets van dit verhaal van de minister. Het is volgens hem altijd een mooi streven van nieuwe ministers om dit soort mooie verhalen te vertellen, maar zij kijken niet naar de bestaande problemen. Girjasing is het dus niet eens, dat de gezondheidszorg in het land er goed voor staat.

'De dienstverlening naar de burgerij toe laat gewoon te wensen over. Er zijn inderdaad een heleboel plannen. Het is echter policy van de regering om voornemens te blijven accentueren, om de aandacht van de realiteit te verwijderen. Op Commewijne is de medische dienstverlening bijzonder slecht. Er zijn geen medicijnen. Als er medicijnen zijn, weten mensen niet als ze wel of niet mogen of moeten betalen. Laat de minister dus eerst ervoor zorgen dat de bestaande infrastructuur goed komt. Op Ellen hebben wij een bestaand ziekenhuis. Waarom komt men daar niet renoveren? Is het zo op te zetten? Is een hospitaal bouwen zo makkelijk als een warung opzetten? Is er wel onderzoek gedaan om tot dit besluit te komen?', vraagt Girjasing zich vandaag, maandag 23 april 2018, af in het Dagblad Suriname.

Hij vraagt zichzelf uiteindelijk af of het zinvol is om de bestaande faciliteiten niet optimaal te kunnen inzetten, maar wel plannen te hebben voor nieuwe faciliteiten.

Daarnaast is opmerkelijk, dat de genoemde intentie nergens op de begroting van de regering voor het dienstjaar 2018 is opgenomen. In beginsel is dit een stap buiten het boekje, dat door het parlement is geaccordeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten