maandag 23 april 2018

President Maduro eerste buitenlandse leider die nieuwe president van Cuba Diaz-Canel bezoekt

(Bron foto: Twitter/ )
Bezoek Maduro onderstreept het belang van de Venezolaans-Cubaanse alliantie


De Venezolaanse president Nicolas Maduro was zaterdag 21 april 2018 de eerste buitenlandse leider die een ontmoeting had met Miguel Diaz-Canel op Cuba sinds hij deze week president werd van het communistisch eiland, wat het belang van de Venezolaans-Cubaanse alliantie onderstreept.

Diaz-Canel, 58, werd donderdag beëdigd als president, om zijn mentor Raul Castro (86) op te volgen in een overgang die is bedoeld om het socialistische systeem van één partij voort te zetten in plaats van te veranderen, een van de laatste in de wereld.


Maduro vloog de volgende dag naar Havana om hem te feliciteren en de verdere samenwerking tussen de twee landen, die in 2000 strategische bondgenoten werden, in kaart te brengen.


'We komen om de hoop te hernieuwen, om dromen te vernieuwen en vooral om de komende tien jaar te visualiseren', vertelde Maduro Cubaanse tegen staat gerunde media, kort voordat hij Diaz-Canel ontmoette in het Paleis van de Revolutie.


Venezuela, dat 's werelds grootste oliereserves bezit, ruilt olie in voor Cubaanse medische en andere technische diensten, hoewel de leveringen de afgelopen jaren zijn gedaald en de toch al worstelende economie van Cuba hebben geschaad.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Reuters/Granma/Twitter/YouTube/TeleSUR)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten