maandag 23 april 2018

Bewoners Saramacca luiden noodklok over verstopte Patarokreek

Patarosluis is defect en er zijn afkalvingen in de kreek



Bewoners van Saramacca, woonachtig in de omgeving van de Patarokreek, luiden vandaag, maandag 23 april 2018, via het Dagblad Suriname de alarmklok. De Patarokreek, die moet zorg dragen voor afvoer van het overtollig water, zit momenteel propvol. Het water stroomt heel langzaam weg. Dit is te wijten aan de defecte Patarosluis. Ook hebben zich afkalvingen voorgedaan in de kreek. 

De bewoners, en in het bijzonder de landbouwers, doen een dringend beroep op de instanties om in te grijpen alvorens het overtollig water de overhand neemt.

De gewassen die zij geplant hebben, zijn op het nippertje bespaard gebleven. Maar, indien deze situatie op haar beloop wordt gelaten, zijn zij ervan overtuigd dat hun landbouwarealen blank komt te liggen.

Vanwege het feit dat de sluis defect is, bestaat het gevaar dat rivierwater hun landbouwarealen kan instromen, vooral gelet op de grote regentijd die inmiddels zijn intrede heeft gedaan en het regenwater dat dagelijks met bakken uit de hemel valt.

De bewoners voegen eraan toe, dat zij de risicovolle situatie van eventuele wateroverlast reeds op 9 april hadden gerapporteerd aan de bestuursopzichter. Maar, dit heeft tot nog toe niet mogen resulteren in waarneembare actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten