maandag 23 april 2018

Jairam stapt op als voorzitter van de Politieke Vleugel van de FAL

Jairam en andere kopstukken richten PV-2020 op


Soedeshchand Jairam stapt op als voorzitter van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF). Ook andere kopstukken hebben zich uitgeschreven uit de PVF. Zij zullen hun activiteiten continueren via PV-2020 in oprichting. 

Jairam deelt mee, aldus Starnieuws maandag 23 april 2018, dat de PVF alleen actief is in Nickerie en deels in Saramacca, waardoor de partij vanaf 2010 dan ook alleen in deze twee districten kan deelnemen aan verkiezingen.

Op weg naar de verkiezingen van 2020 zijn de structuren van de partij in Nickerie en Saramacca de laatste maanden bezig geweest met voorbereidingen. Een belangrijk deel van de kernen is inmiddels geactiveerd.

Terwijl de achterban van de partij woonachtig is in Nickerie en Saramacca, zijn veel leden van het hoofdbestuur en adviesraad gevestigd in Commewijne en Paramaribo. Er ontstaat vaak stagnatie in het werk, omdat de standpunten van die hoofdbestuursleden niet in overeenstemming zijn met die van de achterban (die in Nickerie en deels in Saramacca woonachtig zijn), zegt Jairam.

De hoofdbestuursleden woonachtig in Nickerie inclusief de voorzitter en de structuren van Nickerie en Saramacca hebben afscheid genomen van de PVF.

De brief van opzegging is ondertekend door,
Jairam S. – voorzitter en coördinator ressort Nw. Nickerie;
Tjikoerie B - hoofdbestuurslid en coördinator ressort Henar;
Jainullah R - hoofdbestuurslid en coördinator ressort oost;
Jagan R. – afdelingsbestuurslid;
Seetal A. – coördinator ressort Wageningen;
Pahladsingh D.- afdelingsbestuurslid;
Goeptar – coördinator Jarikaba;
Sadhoe S. – lid adviesraad en
Read E. – lid adviesraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten