maandag 23 april 2018

3.100 Liter brandstof verdwenen uit voorraadtanks op terrein ondernemer Oedit in Saramacca

Oedit nog steeds gezochte verdachte in Cessna cocaïne-zaak

Advocaat Ramlakhan: 'Vreemd dat brandstof verdwijnt op moment dat politie volledig beheer heeft over het terrein'


De Ware Tijd bericht vandaag, maandag 23 april 2018, dat 3.100 liter brandstof is verdwenen uit voorraadtanks op het terrein van ondernemer en rijstboer Radj Oedit in Saramacca. Het gaat om 1.500 liter vliegtuigbenzine en 1.600 liter diesel die dagelijks wordt gebruikt voor machines waarmee werkzaamheden worden verricht binnen het bedrijf van de zakenman. 

Advocaat Arjan Ramlakhan stelt, dat dit gebeurd is in de periode waarin de justitiële autoriteiten beheer hadden over het terrein. Kort nadat op zijn terrein een grote hoeveelheid cocaïne was gevonden, is Oedit naar het buitenland uitgeweken. Hij zei weken geleden vanuit Nederland - waar hij zou zij  vanwege medische redenen -, dat hij niet is gevlucht en weer snel terug zou zijn in Suriname om zijn onschuld te bewijzen, maar sindsdien is hij niet teruggekeerd.

Afgelopen week zijn de beperkingen die opgelegd werden door de autoriteiten opgeheven, waardoor het terrein weer toegankelijk is. Kort hierna zou duidelijk zijn geworden, dat de brandstof is gestolen.

De advocaat zegt, dat hij de werknemers heeft geadviseerd om aangifte te doen van diefstal. Hun werkgever is niet in Suriname.

De jurist vindt het vreemd dat dit gebeurd is, terwijl de politie volledig beheer had over het terrein. Het terrein werd bewaakt door agenten en militairen, omdat daar een semiduikboot werd gevonden, vermoedelijk voor drugstransport en kort nadien een vliegtuigje met daarin een grote hoeveelheid cocaïne.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten