zaterdag 14 april 2018

Meer dan 100 in beslag genomen voertuigen verkocht buiten rechter en Openbaar Ministerie om...


In beslag genomen voertuigen en vaartuigen onrechtmatig verkocht zonder publicatie van openbare verkoop


Binnen het Korps Politie Suriname heeft men in beslag genomen voertuigen en vaartuigen onrechtmatig verkocht, zonder daarbij een publicatie van openbare verkoop te doen. Het Dagblad Suriname schrijft vrijdag 13 april 2018, dat zij informatie heeft, dat de politie in het belang van diverse onderzoeken voertuigen alsook vaartuigen in beslag had genomen. Deze in beslag genomen goederen waren op het opslagterrein van Santo Dorp geplaatst, in afwachting op het verdere verloop van het strafproces. 

De gewezen minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, heeft, aldus het dagblad, op eigen houtje deze goederen laten doorverkopen zonder het Openbaar Ministerie (OM) of de procureur-generaal hiervan op de hoogte te stellen. Dit betekent, dat goederen waarop nog justitieel beslag rust en nog in behandeling zijn bij de rechter, verkocht zijn.

Het dagblad heeft hierover gesproken met het hoofd van Speciale Diensten, commissaris Alimoedin Nasrullah, tevens voorzitter van de commissie die gaat over veilingen van goederen die in beslag zijn genomen. Jaarlijks moet Nasrullah deze openbare veilingen houden.

Ten aanzien van het bovenstaande zegt Nasrullah, dat dit een andere soort in beslagname betreft, dus de wetmatige in beslagname op basis van het Wetboek van Strafvordering waarvan het onderzoek nog gaande is. In dit specifiek geval is er een vereiste van verbeurdverklaring. De goederen moeten verbeurd verklaard worden door de Kantonrechter of door het Openbaar Ministerie.

Volgens Nasrullah is de verkoop van de genoemde 100 voertuigen niet via zijn commissie gegaan. Om deze goederen in kaart te brengen en te verkopen heeft de korpsleiding een commissie benoemd. Hij stelt, dat de voorzitter van die commissie zeker iets moet afweten van deze verkoop. Nasrullah zegt ook, dat dat er geen openbare bekendmaking over deze verkoop heeft plaatsgevonden.

Deze verkoop zou dus in strijd met de wet hebben plaatsgevonden, zeker nu de strafzaken nog niet zijn afgehandeld. Er zijn strafzaken die nog bij de Kantonrechter in behandeling zijn. Ook die goederen, althans voertuigen, zijn op een onrechtmatige wijze doorverkocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten