zaterdag 14 april 2018

CASAS weet 'helemaal niets' van een CIVD-onderzoek naar vliegveiligheid bij SLM

(Bron foto: YouTube
'CASAS heeft nimmer bevestigd, dat de vliegveiligheid bij de SLM niet in gevaar zou zijn'

'Afhandelen en beladen van vliegtuigen houdt wel degelijk verband met de vliegveiligheid'


De Ware Tijd en verslaggever Wilfred Leeuwin blijven hun tanden zetten in de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Ze berichten vrijdag 13 april 2018, dat de burgerluchtvaartautoriteit van Suriname (CASAS) 'helemaal niets' weet van een onderzoek naar de vliegveiligheid bij de SLM, uitgevoerd door de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD). 

CASAS-directeur Anjulio Wolf verwijst naar de wet 'Veiligheid en beveiliging burgerluchtvaart' van 2002. Daarin staat, dat CASASs op basis van internationale standaarden, waaraan Suriname moet voldoen, bevoegd is dit onderzoek te doen.



Wolf benadrukt, dat CASAS nimmer heeft bevestigd, dat de vliegveiligheid bij de SLM niet in gevaar zou zijn. 'CASAS kon daarover geen uitspraken doen, omdat niemand misstanden heeft gerapporteerd.' Verwijzend naar internationale standaarden zegt de directeur, dat het afhandelen en beladen van vliegtuigen wel degelijk verband houdt met de vliegveiligheid. 'Het heeft er wel mee te maken en kan de vliegveiligheid in gevaar brengen.'

Volgens hem is deze hele kwestie 'een zeer lastige', die sinds zijn aantreden enkele weken terug de volle aandacht heeft van CASAS. Alles wordt gedaan om de vliegveiligheid te garanderen. Ook het feit, dat geen enkel beladingsbedrijf op de luchthaven gecertificeerd is, zal snel worden aangepakt, omdat dat een luchtvaartvereiste is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten