maandag 19 maart 2018

Inter-Assure, Curaçao, betreurt niet-optreden opeenvolgende regeringen tegen grote aantal overtredingen verkeersregels

(Bron foto: Bòi Antoin)
'Het zijn verzekerings- maatschappijen die opgezadeld worden met kostbare gevolgen roekeloos en onverantwoord gedrag’


Ondanks de winst van Inter-Assure over 2017 baart het directeur Justus van der Lubbe zorgen, dat opeenvolgende regeringen nalaten op te treden tegen het grote aantal overtredingen van de verkeersregels, waardoor verzekeraars in de verdrukking komen door een continue toename van de schadelasten. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 19 maart 2018.

'Als de overheid via de bevoegde instanties tijdig, preventief en gestructureerd zou optreden tegen het overtreden van de verkeersregels, dan vinden er vanzelfsprekend minder ongelukken plaats. Het is zelfs zo dat de verzekeraars dan niet direct een aanpassing behoeven van de achtergebleven tarieven voor verzekeringen van voertuigen.' Daar is de Inter-Assure-directeur heilig van overtuigd.

Het zijn nu de verzekeringsmaatschappijen die opgezadeld worden met de kostbare gevolgen van ‘roekeloos en onverantwoord gedrag’ in het dagelijkse verkeer op Curaçao.

Oude wetten worden niet aangepast aan gewijzigde omstandigheden. Alcoholtesten worden niet uitgevoerd omdat de wetgeving daarin tekortschiet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten