dinsdag 30 januari 2018

Voormalig Colorado Rockies en Florida Marlins werper Marcos Carvajal overlijdt in geboorteland Venezuela aan longontsteking

Dood Carvajal mogelijk veroorzaakt door tekort aan medicijnen in Venezuela


Een voormalig Colorado Rockies en Florida Marlins werper is 24 januari 2018 op 34-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland Venezuela aan een longontsteking, waarvan honkbalcollega's beweren dat het verergerd is door het tekort aan medicijnen in het door een financieel-economische crisis getroffen land. Marcos Carvajal gooide voor de Rockies in 2005 en kort voor de Marlins twee seizoenen later.

Hij keerde later terug naar Venezuela en speelde voor een team in zijn geboorteplaats Ciudad Bolivar en werkte op het moment van zijn overlijden als jeugdtrainer in de staat Bolivar.

Alejandro Castillejo, voorzitter van de honkbal associatie van de staat, vertelde zaterdag tegen The Associated Press, dat Carvajal zichzelf in december in een ziekenhuis had laten controleren op een luchtwegaandoening.


Hij zei, dat de familie van de voormalige werper zich moest inspannen om antibiotica te vinden die bijna verdwenen zijn uit de schappen van Venezuela. Uiteindelijk werden de medicijnen vanuit het buitenland gestuurd en Carvajal keerde terug naar het huis, dat hij deelde met zijn broers en zussen en grootouders.

Maar, zijn baas zei dat hij ongerust werd toen Carvajal na de kerstvakantie niet meer naar het werk ging zoals verwacht.


'We belden hem, maar hij zei ons niet wat er aan de hand was', zei Castillejo. 'We nemen aan dat hij depressief was door de situatie, zijn ziekte en vooral de hoge kosten van het medicijn.'

Carvajal werd maandag met spoed naar het ziekenhuis gebracht en kreeg een terugval en stierf een dag later, zei Castillejo. Hij was 34.

(Suriname Mirror/The Associated Press/Twitter/ESPN/Primera Hora)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten