dinsdag 30 januari 2018

Mogelijk reorganisatie en ontslag personeel Isla Curaçao door blokkade Venezuela

Overheids-nv’s afhankelijk van de raffinaderij


De gevolgen van verminderde activiteiten in en om de Isla-raffinaderij als gevolg van de grenssluiting van Venezuela met de ABC-eilanden, vereist een aangepaste strategie van de overheidsbedrijven met mogelijke reorganisatie en ontslag van personeel. Dat stelt het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) in een economische impactstudie over de gevolgen van de grenssluiting, aldus vandaag, dinsdag 30 januari 2018, het Antilliaans Dagblad.

De overheids-nv’s Curoil, Aqualectra, Refineria di Kòrsou, Curaçao Ports Authority (CPA) en CRU zijn op korte termijn zeer afhankelijk van de levering/het inkopen van producten en de levering van diensten aan de raffinaderij, oftewel PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.). Deze bedrijven hebben gezamenlijk een omzet van tussen de 1.300 miljoen gulden en 1.500 miljoen gulden, waarvan ze op korte termijn tussen de 50 en 100 procent afhankelijk zijn van de raffinaderij voor het genereren van de voornoemde omzet.

'Dit impliceert dat het tijdelijk wegvallen van deze bedrijfstak zich uitmondt in tijdelijke derving van inkomsten voor de overheids-nv’s', aldus MEO. 'Bij sommige overheids-nv’s betekent dit zelfs dat er tijdelijk geen inkomsten zijn.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten