dinsdag 30 januari 2018

Staat Peru eist zo'n 1,08 miljard Amerikaanse dollar schadevergoeding van Braziliaanse bouwer Odebrecht

'We verwachten dat het bedrijf Odebrecht zijn houding zal veranderen'


De Peruaanse staat zal ongeveer 1,08 miljard Amerikaanse dollar schadevergoeding eisen van de Braziliaanse bouwer Odebrecht, zo is bekendgemaakt door Peru's procureur-generaal Jorge Ramirez in de Odebrecht-omkopingszaak.

'De som bereikt 1,08 miljard Amerikaanse dollar voor drie projecten: de zuidelijke gaspijpleiding, de Chacas Snelweg in Ancash en de Zuid-Inter oceanische Snelweg', vertelde Ramirez het plaatselijke nieuwsprogramma van Cuarto Poder.

In het geval van de Zuidelijke gaspijpleiding, toegekend tijdens het bestuur van de gevangen gezette voormalige president Ollanta Humala (2011-2016), heeft het Openbaar Ministerie 461 miljoen Amerikaanse dollar schadevergoeding berekend.



Met betrekking tot de Chacas Snelweg, toegekend door voormalig Ancash-gouverneur Cesar Alvarez, is het te vragen bedrag ongeveer 77 miljoen Amerikaanse dollar.

Wat betreft de Zuid-Inter oceanische Snelweg, een project toegekend tijdens de regering van voortvluchtige ex-president Alejandro Toledo (2001-2006), bedraagt de schadevergoeding ongeveer 540 miljoen Amerikaanse dollar..

'We verwachten dat het bedrijf Odebrecht zijn houding zal veranderen, ze kunnen onmogelijk 66 miljoen dollar schadevergoeding aanbieden, ik denk dat ze moeten nadenken over deze zaak en, als ze het goed willen maken, hoop ik dat ze met een hoger bedrag komen', aldus Ramirez.


(Suriname Mirror/Andina/Radio Nacional/El Comercio/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten