dinsdag 30 januari 2018

Project 'Financiering van urgente importen' gaat binnenkort van start

(Bron foto: ministerie van HI&T)
30 Miljoen Amerikaanse dollar voor financiering importen van grond- en hulpstoffen en verpakkingsmateriaal


De voorbereidingen voor de start van het project voor benutting van de kredietfaciliteit vanuit de International Islamic Trade Finance Cooperation (ITFC) ter financiering van urgente importen, verkeert thans in afrondende fase. Dat bericht het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vandaag, dinsdag 30 januari 2018.

Deze financiële middelen, voor een bedrag van 30 miljoen Amerikaanse dollar, zullen gebruikt worden voor de financiering van de importen van grond- en hulpstoffen en verpakkingsmateriaal voor de lokale productie van geselecteerde basisgoederen, medicijnen, medisch verbruiksartikelen en input voor de landbouw en tuinbouw.

De producent/ leverancier van deze producten zal via een internationaal aanbestedingsproces in aanmerking komen voor de levering. Strenge technische voorschriften zullen in acht worden genomen bij de selectie en gunning. De ITFC zal de leverancier rechtstreeks vergoeden nadat de lokale afnemer de tegenwaarde in Srd gestort heeft.

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme  is aangewezen als de executieve agent en heeft daardoor de algehele coördinatie van de voorbereidingen, uitvoering, distributie, voorlichting en evaluatie van dit project.

Voor de uitvoering van dit project is er na goedkeuring door de Raad van Ministers een interdepartementale commissie geïnstalleerd door de Minister van HI&T op 25 januari 2018 met vertegenwoordigers van de ministeries van HI&T, Financiën, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling. De commissie heeft in het proces van de voorbereidingen om zo spoedig een aanvang te maken met de financiering al gesprekken gevoerd met geïnteresseerde bedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten