dinsdag 30 januari 2018

Lawrance Pereira (71), oud-voorzitter Vereniging van Surinaamse Melkboeren, overleden

Pereira is rustig ingeslapen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo


Lawrance Pereira, gewezen voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB), is overleden. Hij was ook lid van de Raad van Commissarissen van de Melkcentrale en adviseur van het Kabinet van de President. Pereira werd 71 jaar. 

Echtgenote Peggy Pereira-Adneij zegt dinsdag 30 augustus 2018 op Starnieuws, dat haar wederhelft heel rustig is ingeslapen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij was op 19 januari opgenomen en overleed op 28 januari.

Pereira was in april vorig jaar naar Nederland vertrokken waar hij succesvol is behandeld aan prostaatkanker. De behandeling liep goed, waardoor hij van de oncoloog drie maanden met vakantie naar Suriname mocht. 'Dat was de hartenwens van mijn echtgenoot.'

In Suriname aangekomen liep hij na vijf dagen een longembolie op die goed werd verholpen. Na enige tijd werd Pereira toch weer ziek. Na grondig onderzoek en antibiotica knapte hij wat op, maar uiteindelijk was hij zo verzwakt, dat hij de strijd verloor.

Pereira heeft zich jarenlang ingezet voor de melkboeren en heeft zich beijvert om hun omstandigheden van de boeren en het vee te verbeteren. Onder zijn leiding werd de melkprijs voor boeren aangepast. De wijze waarop testen plaatsvonden door de Melkcentrale is verbeterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten