dinsdag 30 januari 2018

Paus Franciscus laat seksueel misbruik in Chili onderzoeken

(Bron foto: Twittter)
Franciscus stuurt vertrouweling naar Chili om opheldering te krijgen over handelswijze Juan Barros

 
Paus Franciscus stuurt een vertrouweling naar Chili om opheldering te krijgen over de handelswijze van Juan Barros, de bisschop van Osorno. Deze wordt ervan beschuldigd een pedofiele priester die zich heeft vergrepen aan minderjarigen te hebben beschermd. 

De paus kreeg onlangs tijdens zijn bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land flinke kritiek wegens zijn omgang met dat geval van seksueel misbruik.

Het Vaticaan deelde vandaag, dinsdag 30 januari 2018, mee (zie onderaan) dat Charles Scicluna, de aartsbisschop van Malta, naar Santiago gaat om van slachtoffers te horen wat hen is overkomen.


Scicluna behoort tot de hoogste geestelijken die seksueel misbruik in de katholieke kerk moeten bestraffen en uitbannen.

Franciscus hield eerder deze maand de bisschop van Osorno de hand boven het hoofd omdat bewijzen voor diens betrokkenheid ontbraken. Hij verontschuldigde zich tijdens de terugvlucht naar Rome wel voor zijn woordkeus.

De Chileense slachtoffers beweren dat Barros van de misstanden wist en dat hij zelfs aanwezig is geweest toen ze werden misbruikt door de priester. Deze is schuldig is bevonden.

(Suriname Mirror/Cooperativa/El Comercio/De Telegraaf/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten