woensdag 25 oktober 2017

OM Curaçao: 'Verhoging boetes verkeersovertredingen kan zonder problemen worden doorgevoerd'

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
Openbaar Ministerie verwerpt tegenargumenten Anthony Godett


De voorgenomen verhoging van boetes voor verkeersovertredingen kan zonder problemen worden doorgevoerd. Dat zegt woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) Norman Serphos vandaag, woensdag 25 oktober 2017, in het Antilliaans Dagblad, in reactie op de discussie die is ontstaan nadat het OM bekendmaakte een aantal overtredingen zwaarder te gaan bestraffen. 

Eerder deze week werd in de rechtbank bekendgemaakt dat de boetes voor rijden door rood licht, rijden met de telefoon in de hand, of rijden zonder gordel fors omhoog gaan: naar 300 gulden. Met deze aanpassing zullen de boetes voor twee van de genoemde overtredingen verdubbelen, één wordt volgens Serphos zelfs verdrievoudigd.

Voormalig politicus van de partij Frente Obrero Liberashon Anthony Godett wilde daar echter een stokje voor steken. Hij kwam met argumenten waarom een stijging in die mate volgens hem niet zomaar zou mogen. In zijn betoog verwees hij naar het Landsbesluit houdende algemene maatregelen, de Landsverordening personenvervoer en de Wegenverkeersverordening uit het jaar 2000. Volgens Serphos klopt die informatie niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten