woensdag 25 oktober 2017

Minister Miranda herziet principe-akkoord met MinOWC inzake tariefsverhoging OBS-leden

Onregelmatigheden geconstateerd in onderzoek naar bus- en boothouders


Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C) wil het principe-akkoord dat getekend is met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), waarin was afgesproken, dat de leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) 40% verhoging van het tarief per augustus zouden krijgen, herzien. 

Er zijn onregelmatigheden geconstateerd in het onderzoek dat gedaan is naar bus- en boothouders. De minister gaat het openbaar vervoer ook reguleren.

Vandaag, woensdag 25 oktober 2017, wordt een commissie geïnstalleerd die onderzoek zal doen naar de werkzaamheden die boot- en bushouders verrichten in opdracht van de overheid. Deze commissie zal het totale openbaar vervoer onder de loep nemen. Het rapport van deze commissie, dat drie weken na de installatie verwacht wordt, zal definitief zijn zegt minister Jerry Miranda vandaag tegenover het Nationaal Informatie Instituut.

De OBS heeft het schoolvervoer lam gelegd de afgelopen dagen. De reden moet volgens Miranda niet gezocht worden in de sfeer van achterstallige betalingen. De afdelingen Interne Controle van de ministeries van OWT & C en Defensie hebben een onderzoek gedaan naar de bussen en boten die dienst doen voor de overheid, zegt minister Miranda.

In het rapport dat geproduceerd is, zijn ongeregeldheden geconstateerd, waarbij het ministerie van OWT & C het akkoord wenst te herzien alvorens over te gaan tot uitvoering daarvan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten