woensdag 25 oktober 2017

LVV-minister Algoe woont bijeenkomst Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura bij in Costa Rica

Centraal bij bijeenkomst staat kiezen van nieuwe directeur-generaal van de IICA



Op het hoofdkantoor van het Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) te San José in Costa Rica wordt vandaag, woensdag 25 oktober 2017, en morgen de bijeenkomst van de Inter-Amerikaanse Raad van Landbouw gehouden. Aan deze bijeenkomst zullen vierendertig landbouwministers, waaronder minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), deelnemen, aldus het Nationaal Informatie Instituut. 

Het voornaamste doel van deze bijeenkomst is het kiezen van een nieuwe directeur-generaal van de IICA. Voor de verkiezing zal de huidige directeur-generaal, Victor Villalobos, de bereikte resultaten van de afgelopen acht jaar tijdens zijn ambtstermijn presenteren.

De openingsceremonie van deze landbouwbijeenkomst zal geschieden door president Luis Guillermo Solis van Costa Rica.

Aan de oprichter van de IICA, Henry Wallace, wordt een hulde gebracht middels een borstbeeld, die het hoofdkwartier van IICA zal sieren. Eveneens wordt het verslag 'The Outlook for Agriculture and Rural Development in the Americas: A perspective on Latin America and the Caribbean 2017-2018' gepresenteerd door deskundigen van de IICA, de Food and Agriculture Organization (FAO) en de United Nation Economic Commision for Latin America and the Caribbean (ECLAC). Dit verslag behelst gedetailleerde informatie en analyses van de regionale landbouw en aanbevelingen met betrekking tot de ontwikkeling.

Andere aspecten die besproken zullen worden zijn de ontwikkelingsstrategieën die een boost kunnen geven aan de landbouwsector in Amerika’s en het Caribisch gebied. Ook acties ter versterking van economische en institutionele aspecten van de IICA zullen behandeld worden.

Voor de functie van directeur-generaal zijn Carlos Furche uit Chili en Manuel Otero uit Argentinië gekandideerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten