dinsdag 31 oktober 2017

8 Decembermoordenverdachte Ernst Geffery hoort 20 jaar cel tegen zich eisen

Geffery heeft altijd ontkend dat hij op 8 en 9 december 1982 in Fort Zeelandia was


Ernst Geffery, verdachte in het 8 decemberproces, hoorde vanmorgen, dinsdag 31 oktober 2017, 20 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. De auditeur-militair vindt dat het wettig en overtuigend bewijs tegen de verdachte is geleverd. Hij is volgens hem schuldig aan moord op de vijftien mannen in Fort Zeelandia op 8 december 1982. 

Geffery ontkende op vragen van de auditeur-militair in januari 2012, dat hij op 8 en 9 december 1982 in Fort Zeelandia was, ook al beweren veel getuigen dat ze hem gezien hebben. Geffery zei dat de mensen bedoelen 'de groep van 16', maar niet iedereen was daar.

Tijdens zijn eerste verhoor in november 2011 bleek, dat diverse getuigen verklaard hebben dat Geffery op 7 en 8 december aanwezig was in het Fort Zeelandia. Geffery bleef echter ontkennen dat hij daar was. 'Ik was niet daar, ik was bij de Marine. Zij houden van mijn naam, daarom noemen ze mij', zei hij, aldus Starnieuws.

Geffery bevestigde dat hij aanwezig was toen de voorzitter van de Moederbond, Cyrill Daal, werd opgehaald. Geffery zei dat hij geen opdracht hiertoe had, maar erin gerold is. Hij reed elke morgen mee naar het werk met Roy Tolud, ook van de groep van 16, en intussen wijlen. Zo werd hij in de vroege ochtend van 8 december opgehaald. Er zaten meer mannen in de auto. 'Wij zijn gereden naar het huis van Daal, maar ik was niet naar binnen gegaan', zei Geffery.

Voor vandaag moet Iwan Dijksteel nog voorgaan. Het pleidooi wordt op 31 januari 2018 gehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten