donderdag 28 september 2017

'Gevecht' tussen Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) en Surinaamse Boksbond (Subobo)

'Subobo wil ineens thaiboksevenementen, omdat met boksactiviteiten niets verdiend wordt'


De Ware Tijd meldt vandaag, donderdag 28 september 2017, dat er een controverse gaande is tussen de Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) en de Surinaamse Boksbond (Subobo). 'Het draait om geld.' Dat zeggen vertegenwoordigers van beide organisaties. Alleen vinden ze van elkaar, dat het bij de tegenpartij gaat om het geld dat verdiend wordt met het organiseren van thaibokswedstrijden. 

Suthaibo-voorzitter Roger Bellevue zegt, dat zijn bond over de deskundigheid en kennis beschikt als het gaat om zaken rond de thaibokssport. Alle thaiboksactiviteiten in Suriname zouden dus onder auspiciën van zijn bond georganiseerd moeten worden. Hij vindt dat Subobo ineens met thaiboksevenementen wil beginnen, omdat met boksactiviteiten niets verdiend wordt.

Subobo-voorzitter Remie Burke (zie foto - Bron: Facebook) vindt het 'lastig' dat hij jaren na de oprichting 'met zijn eigen ding wordt geslagen'. Hij is met Jerrel van Embriqs, medeoprichter van de Suthaibo. Burke stelt verder, dat zijn organisatie bevoegd is aan de bokssport gerelateerde sportactiviteiten te organiseren, dus ook thai- en kickbokswedstrijden.

Subobo heeft steun verleend aan de Stichting Sport voor Sport van Clyde Petres om onder de vlag van Subobo in juli een thaiboksgala te houden. Suthaibo begon toen een Kort Geding tegen Subobo, maar werd in het ongelijk gesteld. De boksbond kreeg toestemming om het thaiboksgala te organiseren.

Het vonnis betekent volgens Suthaibo-voorzitter Bellevue en secretaris Carlos Yvel, dat een bond toestemming kreeg om activiteiten te organiseren in een tak van sport waar ze geen bevoegdheid over heeft of de kennis en expertise voor in huis heeft. 'Wat je nu gaat krijgen is chaos. Het wordt een vrijgevochten boel.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten