donderdag 28 september 2017

Chinese ambassade viert 68e verjaardag van de Volksrepubliek China

Ambassadeur Zhang Jinxiong wijst op Chinese projecten in Suriname


China en Suriname gaan samenwerken volgens het principe van nut en bruikbaarheid. 'Pragmatische samenwerking is de ballast en propeller voor de ontwikkeling van de relatie tussen China en Suriname. Deze samenwerking omvat een breed scala aan gebieden variërend van infrastructuur, landbouw, gezondheidszorg, telecommunicatie tot menselijke hulpbronnen.

Dat zei, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 28 september 2017, China's ambassadeur Zhang Jinxiong gisteravond tijdens een receptie ter gelegenheid van de viering van de 68ste verjaardag van de Volksrepubliek China. De ontvangst in de residentie van de ambassadeur werd bijgewoond door onder anderen vicepresident Ashwin Adhin en echtgenote.

De diplomaat noemde een aantal projecten die China in Suriname uitvoert of die binnenkort zal beginnen. Zo noemde hij het project Sophia's Lust Community Center en het Dalian asfalteringsproject die dit jaar zijn afgerond.

Het National Breedbandproject en de bouw van het Wanica-ziekenhuis verlopen vlot.

Binnen enkele weken wordt begonnen met het Dalian IV Highwayproject: het aanleggen van een nieuwe snelweg naar de luchthaven te Zanderij.

Daarnaast zijn in voorbereiding het Paramaribo Traffic Monitoring and Surveillance System-project, een landbouwcentrum en uitbreiding van de Johan Adolf Pengelluchthaven.

Ambassadeur Zhang bracht in herinnering, dat dit jaar meer dan driehonderd Surinamers uit de overheids- en particuliere sector hebben deelgenomen aan trainingen in China. Dit was meer dan het totaal van de afgelopen vijf jaar. Ook de Surinaamse media profiteren van de samenwerking tussen de twee landen. Vertegenwoordigers van verschillende mediabedrijven namen dit jaar deel aan het Belt and Road International Cooperation Forum en het Belt and Road Media Cooperation Forum. Hun mediaproducties hebben de volkeren van de twee landen dichterbij elkaar gebracht, aldus de ambassadeur.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten