donderdag 28 september 2017

Advocaat-generaal Curaçao wil George Jamaloodin als getuige in zaak Maximus horen

Jamaloodin kan ‘any moment’ op Curaçao aankomen

 
De advocaat-generaal (AG) wil George Jamaloodin als getuige in de zaak Maximus horen. Volgens de AG kan Jamaloodin ‘any moment’ op Curaçao aankomen. De belangrijkste getuige in de zaak tegen Fonseca was Elvis ‘Monster’ Kuwas, die heeft bekend Wiels te hebben doodgeschoten en die voor deze en twee andere moorden levenslang heeft gekregen. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 28 september 2017.

'Kuwas heeft eerder gelogen, maar zijn verklaringen onder ede op 19 april jongstleden zijn wel consistent', aldus het Gerecht in Eerste Aanleg in mei, dat aangaf dat de informatie van Kuwas overeenkomt met de verklaringen van andere getuigen.

De tweede getuige, om veiligheidsredenen anoniem gehouden, wees Fonseca aan als de schakel tussen de intellectuele daders en de uitvoerders van de moord. Deze getuige gaf daarbij gedetailleerde informatie waarover alleen iemand uit Fonseca’s persoonlijke kring kan beschikken.

De derde getuige was het voormalig hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Edsel Gumbs. Hij heeft gezegd dat een informant van de VDC hem een paar dagen na de moord op Wiels benaderde met de informatie dat Jamaloodin mensen zocht om Wiels voor hem ‘koud te maken’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten