zaterdag 1 augustus 2020

Lokale boot omgeslagen op weg van Curaçao naar Venezuela

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
Drie Venezolanen met voedsel en kleding voor familie op weg naar Venezuela


De Kustwacht Caribisch Gebied bericht, dat vrijdagmorgen 31 juli 2020 rond half acht er een oproep kwam via het Rescue & Coordination Center van de Kustwacht van het vaartuig 'La Menta' dat drie personen uit het water had gehaald nadat hun boot was omgeslagen. 

Het Steunpunt Parera heeft meteen een Metal Shark erop uitgestuurd om te assisteren. Ook het Stationsschip ging naar de locatie en heeft één van hun frisc interceptors gestuurd om te assisteren.

Bij aankomst trof de ploeg van de Metal Shark drie personen met de Venezolaanse nationaliteit aan. In eerste instantie heeft de Metal Shark de personen naar de steiger van Sta. Barbara gebracht om uit te zoeken wat er was gebeurd.

De drie wonen al 2 jaar op Curaçao en hadden de boot, 'Tisoranje', drie maanden geleden gekocht. Zij hebben voedsel en kleding ingezameld voor hun familie in Venezuela en waren donderdagavond om tien uur vertrokken uit Spaanse Water op weg naar Venezuela. Om een uur in de ochtend is hun boot omgeslagen.

Het Kustwachtpersoneel heeft uit voorzorg mondkapjes uitgedeeld, hoewel de personen Venezuela niet hebben bereikt. De personen zijn daarna naar Rio Canario overgebracht en aan het Korps Politie Curaçao overhandigd. De Metal Shark en de Frisc hebben nog om de omgeslagen boot gezocht en hebben wat zakken met voedsel en kleding gevonden. De punt van de boot was nog zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten