zondag 12 juli 2020

VHP-voorzitter Santokhi neemt zijn kandidaat-ministers in heroverweging

Tegen enkele van de beoogde voordrachten zijn bezwaren


VHP-voorzitter tevens aankomend president Chandrikapersad Santokhi heeft het Congresbestuur zaterdag 11 juli 2020 gevraagd hem ruimte te geven kandidaat-ministers van de partij die hij komende week in zijn kabinet wil benoemen in heroverweging te nemen. Tegen enkele van de beoogde voordrachten zijn zowel in het hoofdbestuur als andere organen van de partij bezwaren. Dit bericht de Ware Tijd.

De acht kandidaten hadden vrijdagavond een ontmoeting met het hoofdbestuur. Het gaat om 

Saskia Walden (Handel, Industrie en Toerisme), 
Krishna Mathoera (Defensie), 
Riad Nurmohammed (Openbare Werken, Transport en Communicatie), 
Armand Achaibersingh (Financiën),
Prahlad Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij), 
Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken), 
Reshma Kuldipsingh (Arbeid en Jeugdzaken) en 
Amar Ramadhin (Volksgezondheid). 

'Het team is eigenlijk al beklonken er is geen discussie meer over de positie van deze acht mensen. Ondanks alles is er geen wijziging in gekomen. Het hoofdbestuur heeft wel gevraagd om sommige kandidaten in heroverweging te nemen en eventueel te vervangen', aldus een doorgaans goed ingevoerde bron binnen de VHP. Andere partijgenoten betwijfelen of er nog verandering komt in deze samenstelling.

Naar verluidt mag het Congresbestuur nog voordrachten doen, maar uiteindelijk neemt het hoofdbestuur de eindbeslissing, omdat zij vanwege de heersende coronacrisis eerder gemachtigd werd dergelijke politieke besluiten te nemen.

Eerder op de dag besloot de NPS tijdens een congres in Grun Dyari Marie Levens en Silvano Tjong-Ahin als ministers voor te dragen. Wie de ABOP en PL zullen voordragen is formeel nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten