zondag 12 juli 2020

Chinese gemeenschap verenigd om Costa Rica te helpen Covid-19 te bestrijden

(Bron foto: Prensa Latina)
Zhongshan, provincie Guangdong, stuurde van april tot juni drie ladingen donaties


Costa Rica is zwaar getroffen door de Covid-19-pandemie, maar gelukkig heeft het veel hulp gekregen van zowel China als de lokale Chinese gemeenschap. De stad Zhongshan in de zuidelijke provincie Guangdong, met meer dan 30.000 expats in Costa Rica, stuurde van april tot juni drie ladingen donaties naar het Midden-Amerikaanse land. 

De levering omvatte twee thermische camera's die aan het directoraat-generaal voor de Burgerluchtvaart van Costa Rica zijn geschonken om de temperatuur van passagiers op luchthavens te meten.

Isabel Yung, vertegenwoordigster van de Costa Ricaanse Vereniging van Vriendschap met China, noemde de donaties een ander voorbeeld van de vriendschap tussen de twee landen, en zei dat de thermische camera's de toeristische sector van het land, die zwaar is getroffen door de pandemie, kunnen helpen.

De Chinese Colony Association in Costa Rica heeft 100.000 maskers geschonken, waarvan 20.000 N95-maskers, evenals 1.000 sets wegwerpkleding voor medisch gebruik en 100 infraroodthermometers aan het Mexico Hospital, een van de medische centra die zijn aangewezen om Covid-19 patiënten in het land te behandelen. De vereniging heeft ook honderden voedselpakketten geschonken met basisbenodigdheden zoals toiletpapier, rijst, bonen, koffie, suiker en olie, die zijn afgeleverd bij de Comisión Nacional de Emergencias, (CNE) en de gemeente San Jose.

De inspanningen van de Chinese gemeenschap in Costa Rica werden geprezen door de Chinese ambassadeur Tang Heng. 'Tijdens een pandemie respecteren ziekten geen grenzen of nationaliteiten, dus vandaag moeten we ons meer dan ooit verenigen om verder te gaan. We zijn broederlanden en als gemeenschap willen we helpen, en samen zullen we deel uitmaken van de oplossing', zei de ambassadeur.

Sun Yi, politiek adviseur van de Chinese ambassade in Costa Rica, prees het werk dat Costa Rica heeft geleverd in de strijd tegen Covid-19 en zei dat 'Costa Rica niet alleen een model is in Midden-Amerika, maar in heel Latijns-Amerika.' 'Hoewel we op dit moment opnieuw een aanval van deze epidemie ondergaan, met internationale samenwerking van alle landen, kunnen we deze epidemie overwinnen', zei Sun.

Costa Rica meldde vrijdag 10 juli 2020, dat het aantal bevestigde gevallen van Covid-19 in het land 6.845 heeft bereikt, met 26 doden.

(Suriname Mirror/Xinhua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten