dinsdag 14 juli 2020

De natte droom van ABOP'er Joël 'Bordo' Martinus: Presidentschap voor ABOP in 2025

(Bron foto: Martinus/Facebook)
'Alleen bij groei is het mogelijk om de presidentskandidaat te leveren'

'De ABOP zal haar kracht moeten vergroten en kader binnenhalen'


De ABOP werkt er nu al aan om in 2025 te gaan voor het presidentschap. Ondervoorzitter Joël 'Bordo' Martinus beweert vandaag, dinsdag 14 juli 2020, op Starnieuws dat hij reeds gesprekken heeft gevoerd met politici van andere partijen. 

Het moet niemand verbazen als bijvoorbeeld HVB-voorzitter Mike Noersalim zou besluiten om de ABOP te ondersteunen. Er is ook ondersteuning gevraagd aan de NDP'ers André Misiekaba en Sergio Akiemboto.


Er moet volgens Martinus samengewerkt worden, opdat het beter gaat met het land. Als ondervoorzitter is de focus van Martinus niet op een positie, maar belangrijk is dat Suriname uit de crises komt. Mensen moeten volgens hem een dak boven het hoofd hebben. Zijn partij zal de scepter zwaaien bij het ministerie van Grond- en Bosbeheer. Mensen die in aanmerking komen voor een stuk grond, moeten ook hieraan geholpen worden.

Martinus stelt, dat de ABOP mensen beloofd heeft dat benzine goedkoper wordt en de elektriciteitsprijs omlaag gaat. 'De ABOP moet groeien van 9 naar 20 zetels. Alleen bij groei is het mogelijk om de presidentskandidaat te leveren. Daarom moet er gevist worden op plekken waar er veel vis is', legt de politicus uit.

'Mensen kunnen met hun partij naar ABOP komen of ze kunnen hun partij openbreken, het maakt niet uit. Belangrijk is dat ABOP groter wordt. Door rancune toe te passen gaat de partij niet groeien. Mensen die kennis hebben en hun bijdrage kunnen leveren in de partij of de regering kunnen ondersteunen, worden binnengebracht.'

Martinus is actief bezig om mensen te scouten en gesprekken te voeren. 'Er is veel werk om te doen. De ABOP zal haar kracht moeten vergroten en kader binnenhalen.' Ook met de BEP zijn er volgens de politicus gesprekken gaande.

Hij zegt verder, dat Chandrikapersad Santokhi als president volop ondersteund wordt. Hij heeft hard gewerkt om de zetels binnen te halen, en ging huis aan huis. 'Daarom zijn wij niet jaloers op hem', aldus Martinus. Ook de regering die nu na tien jaar naar huis gaat, wordt dank gezegd voor het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten