dinsdag 14 juli 2020

Boliviaanse sekswerkers in doorzichtige 'biosecurity'-regenjassen om besmettingsrisico te verminderen

(Bron foto: Reuters)
'Het biosecurity-pak stelt ons in staat om te werken en onszelf te beschermen'


Boliviaanse sekswerkers in de hoofdstad La Paz bereiden zich voor op het leven in het coronavirus tijdperk met nieuwe middelen, waaronder flessen met bleekmiddel, handschoenen en doorzichtige regenjassen, waarvan ze allemaal zeggen dat ze ze zullen helpen hun werk veilig te hervatten.

De 'biosecurity pakken' behoren tot een aantal aanbevelingen in een 30 pagina's tellende coronavirus beveiligingshandleiding opgesteld door de Organización de Trabajadoras Nocturnas Bolivia (OTN). De groep dringt er bij de autoriteiten op aan om de zakelijke beperkingen op te heffen die tijdens de lockdowns gelden, zelfs als een strikte avondklok hun meer gebruikelijke avondwerk nog steeds belemmert.

Lily Cortes, een vertegenwoordigster van de Boliviaanse vakbond voor sekswerkers, vertelde persbureau Reuters in maart dat sommige vrouwen geen andere keuze hebben dan op straat te werken als ze niet zouden kunnen werken in bordelen die door coöperaties worden beheerd.


Prostitutie is legaal in Bolivia, maar het verkrijgen ervan is dat niet. Een sekswerkster, Antonieta, toonde Reuters eind vorige week hoe ze, naast het dragen van een string, een oogmasker met lovertjes en een doorschijnende jurk op het kruis voor werk, een papieren gezichtsmasker, plastic vizier, handschoenen op haar kon leggen en een regenjas. Ze gaf een demonstratie van hoe ze een bleekoplossing op de paal spuit die ze gebruikt om te dansen voor klanten in het bordeel, dat ze met verschillende andere vrouwen gebruikt. 'Het biosecurity-pak stelt ons in staat om te werken en onszelf te beschermen', zei ze.

Op een hartvormig leren bed in een nabijgelegen kamer zei een andere vrouw, Vanesa, een alleenstaande moeder van twee kinderen, dat ze moest werken om hun studie te kunnen financieren. Ze zei, dat ze er vertrouwen in had dat de voorgestelde veranderingen iedereen tevreden zouden houden. 'Onze klanten respecteren het veiligheidsvraagstuk, dat we deze maatregelen nemen voor onze beveiliging, maar ook voor die van hen', zei ze.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten